Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ηρακλής - Απόλλωνας 1926 2 - 0

Με δυο κεφαλιές, του Ονουάτσι και του Σκόρτσα ο «Γηραιός» πήρε τη νίκη στο Καυταντζογλειο


Έχοντας μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο από την ομάδα της Καλαμαριάς, που ουσιαστικά ήταν αδιάφορη, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να μειώσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους, μένοντας σταθερά στην πρώτη τετράδα. Οι «κυανόλευκοι» λοιπόν είχαν την ελαφρά πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος, αν και οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν λίγες, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν στο 48’ ο Ονουάτσι ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα νίκησε τον Καρατζιοβαλή.
Με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν ταχύτητα τη συνέχεια, επισκεπτόμενοι πιο συχνά τα καρέ του Κολίτσι, το ματς πήρε ρυθμό, αλλά την μεγαλύτερη ευκαιρία και το δεύτερο γκολ το είχαν οι «κυανόλευκοι». Συγκεκριμένα, στο 74’ ο Ονουάτσι έστειλε την μπάλα το οριζόντιο δοκάρι με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά 4 λεπτά αργότερα ο Σκόρτσα μετά από σέντρα του Κοντοδήμου νίκησε για δεύτερη φορά τον Καρατζιοβαλή με κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Έτσι, ο «Γηραιός» έμεινε τρίτος αλλά έφτασε τους 45 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά από Κέρκυρα (50) και Νίκη Βόλου (47), ενώ η Καλαμαριά έμεινε στους 31.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γκιγιέρμο Ογιος): Κολίτσι, Τσιλιανίδης (74' Σκόρτσας), Κοντέων, Κοντοδήμος, Παπαστεριανός, Πουρτουλίδης, Μπάμπα, Λίμα, Μπουκουβάλας, Ματσούκας (64' Ιντζόγλου), Ονουάτσι (90' Σιατραβάνης).
ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (Αλέξης Αλεξίου): Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Ποζατζίδης, Κισκαμπάνης, Μπερτέν, Μωυσίδης (76' Τερκέζος), Τζανδάρης, Πέλκας (55' Προβατίδης), Μεσίνα (59' Αθανασιάδης), Ναλμπάντης, Πόποβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου