Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η Γηραιά Κυρία στο "Μελίνα Μερκούρη"

Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», από τις 8 Μαρτίου, την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρίντριχ Ντύρενματ, μια ιλαροτραγωδία πάνω στη διαβρωτική δύναμη του χρήματος. 



Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γκύλεν, μια κωμόπολη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, όλος ο κόσμος είναι χρεωμένος, ο δικαστικός κλητήρας ετοιμάζεται να κάνει κατάσχεση στο δημαρχείο, οι αρχές του τόπου, ο δήμαρχος, ο αστυνόμος, ο παπάς, ο δάσκαλος, δεν ξέρουν τι να κάνουν, οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση. Ξαφνικά, μια ελπίδα. Έρχεται να επισκεφθεί τη γενέτειρά της, έπειτα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, η εκκεντρική Κλαίρη Ζαχανασιάν. Με μια δική της δωρεά, η πόλη θα μπορούσε να σωθεί. Ο μπακάλης Άλφρεντ Ιλ, που υπήρξε νεανικός της έρωτας, αναλαμβάνει να την «ψήσει». Η δισεκατομμυριούχος δέχεται να βοηθήσει με ένα μυθώδες ποσόν, θέτοντας όμως έναν απαράδεκτο όρο... Απαράδεκτο; Οι κωμικοτραγικές σκηνές που ακολουθούν θα δείξουν πόσο δοκιμάζονται οι αντιστάσεις όταν πιέζει η ανάγκη.        


Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Έρσης Βασιλικιώτη. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφουν η Μαρίνα Κελίδου και η Όλγα Χατζηιακώβου, τους φωτισμούς η Κέλλυ Εφραιμίδου και η Μαρία Λαζαρίδου, τη μουσική επιμέλεια ο Κώστας Βόμβολος, βοηθός σκηνοθέτη η Νάγια Καρακώστα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Έφη Σταμούλη (Κλαίρη Ζαχανασιάν), Δημήτρης Ναζίρης (Άλφρεντ Ιλ), Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Νάγια Καρακώστα, Μάριος Μεβουλιώτης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τζαφέρης, Γιώργος Φράγκογλου.




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: Σάββατο 8 Μαρτίου (παραστάσεις έως 6 Απριλίου).
Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη - Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 7 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό & κάρτα ανεργίας). Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη & Πέμπτη): 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό & κάρτα ανεργίας).
Προπώληση (από 4/3): Βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Αριστοτέλους 7), «Ιανός» Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 24), Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (δύο ώρες πριν από την παράσταση).
Πληροφορίες-κρατήσεις: Πειραματική Σκηνή, τηλ. 2310.860708 (κάθε πρωί 11-2)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου