Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένων στην Καλαμαριά


Πάνω από 30 ηλικιωμένους είχε καταφέρει να εξαπατήσει μία 49χρονη, η οποία είτε παριστάνοντας την εκπρόσωπο Πατριαρχείου είτε επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα αποσπούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Συγκεκριμένα έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν 33 περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα από τη 49χρονη σε βάρος ηλικιωμένων. 

Η δράστιδα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες στηνΚαλαμαριά, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από απόπειρα εξαπάτησης69χρονου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 49χρονη έχοντας σκοπό να το παράνομο όφελος, επισκεπτόταν ηλικιωμένα άτομα στα σπίτια τους και με την πρόφαση ότι ήταν εκπρόσωπος Πατριαρχείου, αποσπούσε ή αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Σε κάποιες περιπτώσεις επικαλούνταν ακόμη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα και τη συνεργασία της με επιφανή πρόσωπα για τον ίδιο σκοπό.

Συνολικά, η συλληφθείσα δρώντας από το Μάρτιο του 2012 στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σερρών, κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό χρηματικό 11.530 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 43.500 ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου