Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Καταγγελία Μ. Παναγιωτίδη για τα δημοτικά πάρκινγκ


Από τον δημοτικό σύμβουλο της "Κίνησης Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς".

'Έντονες είναι η αντιδράσεις στον δήμο Καλαμαριάς σχετικά με την κατάσταση των δύο δημοτικών πάρκινγκ, στην πλατεία Δημαρχείου και στην οδό Μουρουζηδών.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος με την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς», Μιχάλης Παναγιωτίδης, σημειώνει πως το ένα πάρκινγκ, στην πλατεία, λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια, χωρίς την παραλαβή του έργου. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η εταιρεία που το διαχειρίζεται εισπράττει έσοδα και σύμφωνα με την αρχική σύμβαση έχει την υποχρέωση να αποδίδει ένα ποσοστό στο δήμο. «Κατα δήλωση του νομικού συμβούλου του δήμου,ο δήμος έχει 2,5 χρόνια να εισπράξει το ποσοστό που του αναλογεί», αναφέρει. 
Σε ό,τι αφορά το πάρκινγκ επί της οδού Μουρουζηδών, ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρει πως παραμένει κλειστό 4 χρόνια λόγω κάποιων «ελλείψεων» και δεν λειτουργεί. «Το κόστος κάλυψης των «ελλείψεων» σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου  υπολογίζεται σε 70.000 ευρώ που η διοίκηση ευελπιστεί η ανάδοχος εταιρία και η τράπεζα Αττικής να προσποριστούν το ποσό από την επιδότηση των θέσεων πάρκιγκ και να το ολοκληρώσουν», σημειώνει.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, η κατασκευή και των δυο πάρκιγκ ήταν ενιαίο έργο που ανέλαβε το 2003 η Θεμελιοδομή (Θέση Α.Ε), η οποία στην πορεία εξ αιτίας οικονομικής αδυναμίας το παρέδωσε στην  Ergo3 η οποία και αυτή αδυνατούσε να το ολοκληρώσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου